Home

 

Nye båter

 

Brukte båter

 

Motorer

 

Mopeder

 

Tjenester

 

Om oss

 

Kontakt oss

Copyright©

All rights reserved

Webdesign:
www.finnsdata.no

 

 

 

 

 

 

 

<<< Tilbake

Detaljer

Lange tradisjoner, popularitet og gode tester
Yamarin er kvalitetsbåter som har hatt suksess i Norden og Europa i mer enn 30 år. Det gode omdømme kommer av høy kvalitet, komfortable og trygge sjøegenskaper og solide tekniske installasjoner.

Byggemetode, teknikk og utstyr
Yamarins produktutvikling og produksjon er en kombinasjon av tradisjonell finsk båtbyggerkunst, moderne CAD/CAM teknikk, 3D-modellering og robotisert fabrikasjon. Båtene sprøytelamineres i glassfiberarmert polyester. Til den blanke overflaten brukes NGA gelcoat som tåler mye UV-stråling uten å falme. Kombinasjonen gir et elegant og solid resultat.

Rekker, pullerter og badeleider er i syrefast stål.
Fabrikken monterer riggerør som gjør det enkelt å installere motoren på en praktisk og pen måte. De fleste modellene har rattstyring, fjernkontrollboks, instrumentpanel med kullfiber-overflate, bryterpanel, strømuttak og et multifunksjonsinstrument som blant annet viser hastighet, turtall, oljetrykk, ladning og motortrim. Putene er trukket med mørkeblått Sunbrella-stoff, med unntak av 4610 og 4730. Det finnes også et godt utvalg ekstrautstyr som gjør det mulig å skreddersy en Yamarin til dine behov.

Sjøegenskaper og sikkerhet
”Kjøreegenskapene til de nye Yamarin båtene har i de siste årene vært bra, noen sågar utmerkede.” (Kippari 4/03) Knapt noen annen produsent bruker like mye tid, ekspertise og ressurser som Yamarin på å utvikle trygge båter med gode sjøegenskaper - uansett bølgehøyde, vind og belastning. I planleggingsfasen og i konstruksjonsarbeidet tar man hensyn til båtens størrelse og bruksmåte for å utvikle et optimalt skrog med hensyn til bunnens V-vinkel og form, plasseringen av steglistene samt slagenes bredde og utforming. Før en ny modell settes i serieproduksjon testes prototypen grundig slik at vi kan være sikre på at båten har et optimalt skrog som gir det mange tester bekrefter, er markedets beste sjøegenskaper. Yamarin legger også stor vekt på sikkerhet og kvalitet.

Den finske stats tekniske forskningssentral VTT, har testet og godkjent at alle båtene til Yamarin oppfyller kravene i de tekniske standardene som EU bygger sitt fritidsbåtdirektiv på. VTT sjekker båtenes stabilitet og flyteevne med maksimal belastning, om det er mulig for en person som har falt i vannet å ta seg om bord igjen, båtens kjøre- og styreegenskaper og mange andre viktige punkter. Yamarin har skikkelig sklisikring på dørken og solide rekker og håndtak. På alle modellene fra og med 4610 er NBF-styring standard. NBF-styringen er en viktig sikkerhetsdetalj. Den sørger for at båten holder posisjonen selv om du slipper eller mister tak i rattet.

Modellene og populariteten
I planleggingen av Yamarins modeller legges det avgjørende vekt på at båtene skal passe perfekt til Yamahas motorer, som er de mest populære i Europa. Resultatet er en serie med brukervennlige båter som strekker seg fra åpne, praktiske båter på fire meter til store, sjøsterke båter, som er over seks meter lange. To tredeler av båtproduksjonen til Yamarin eksporteres. De viktigste eksportlandene er Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Sveits og Tyskland. Yamarins popularitet kommer av at båtene er solide, elegante og har god annenhåndsverdi. Et nettverk av dyktige og serviceinnstilte forhandlere tar seg av de kundene som har valgt å kjøpe en Yamarin båt.

Besøk oss i Havnegt. 4,  i Flekkefjord og gjør deg kjent med Yamarin!